Стивън Петков дърпа Фейрензе към промоция в елита - DC news

Стивън Петков дърпа Фейрензе към промоция в елита

Португалското издание „O Jogo“ със специален материал за българския голмайстор

Португалското издание „O Jogo“ обърна специално внимание на българския нападател Стивън Петков. 26-годишният футболист има десет гола в последните си 13 мача, като някои бяха решаващи за успехите на Фейрензе. Тимът му се намира на трето място във второто ниво на португалския футбол и е с реален шанс да се завърне в елита през следващия сезон.

„Безкомпромисният Стивън Петков има 10 гола в последните 13 мача, с което изумява много хора, но в Санта Мария де Фейра всички вярваха в головия му нюх. Стивън, който дойде през сезон 2018/19, за да играе в първото ниво на португалския футбол, отбеляза страхотен гол срещу Спортинг, но отборът изпадна и той прекара два периода под наем – първо в чешкия МФК Карвина, а след това и в Левски.

През лятото той се завърна, там където се стигна до много промени и той бе готов да помогне. През двете години, в които не играеше за Фейрензе, Стивън не загуби контакт със съотборниците си и ръководителите в клуба. Тази сантиментална връзка се оказа решаваща за присъствието му в състава на Руи Ферейра.

Треньорът искаше да го види внимателно в предсезонната подготовка, в която българинът показа невероятен характер и професионализъм.

В началото на сезона на върха на атаката заставаха Жорже Тешейра или Жардел, но когато Стивън получи шанс, той се отблагодари по най-добрия начин – с голове, които вече достигнаха двуцифрен брой.

„Много съм доволен да съм тук и да помагам на този отбор и съотборниците ми. Много съм щастлив за тях“, каза нападателят след победата с 1:0 срещу Мафра, която бе постигната с негов гол“, написаха в Португалия.

Източник: dsport.bg

Подобни статии

Top