Стивън Петков: Силата ни е в колектива (ВИДЕО)

Голмайсторът на Ботев пропуска пловдивското дерби заради контузия, но ще бъде на трибуните

Голмайсторът на Ботев (Пловдив) Стивън Петков, който има 3 попадения от началото на сезона, получи най-тежката новина през тази седмица. Той няма да може да играе в големия мач срещу Локомотив в събота в 107-ото Дерби на Пловдив заради контузия в глезена, получена при загубата с 1:2 от Берое изминалия уикнед.

Все пак таранът сподели очакванията си от напечения мач със “смърфовете“ пред екипа на gong.bg.

– Винаги такива дербита са с по-специфичен заряд – какво за теб е Дербито на Пловдив?

– Аз лично обожавам дерби мачовете и ги чакам с нетърпение. Заради такива мачове и атмосферата преди, по-време и след мача децата се влюбват в този спорт, а възможността да си един от участниците в пловдивското дерби е истинска професионална привилегия.

– Приемаш ли Ботев като фаворит?

– В големите дербита като това, няма ясно изявен фаворит и затова са толкова чакани, гледани и коментирани, а победата в такова дерби е толкова сладка.

– Повечето специалисти поставят Ботев Пловдив за фаворит в този мач – може ли според теб това да изиграе лоша шега и да доведе до пренавиване?

– Възможно е, разбира се. Особено след негативния резултат в предния мач, ще искаме да се реваншираме пред нашите привърженици с добър резултат и красива игра, но силно се надявам да не се случи в действителност.

– Николай Киров непрекъснато говори за почти никаквата дълбочина на състава – на теб по-ниската конкуренция пречи ли ти? Имаш ли проблем с мотивацията в момента?

– Имам проблем, да. Но той е свързан с прекомерната ми амбиция и мотивация. Но с този ми характер, с взискателен агент до мен и отговорността да нося жълто-черната фланелка си мисля, че е най-логичното следствие.

– Дербито ви изправя срещу един раздиран от проблеми в последните месеци Локомотив Пловдив – да, те постигнаха две победи в последните си два мач, но играта им срещу Славия бе катастрофа. Какво мислиш за съперника?

– При тях се забелязва голямото текучество на чуждестранни играчи и липсата на сработеност в отбора, но в такива дербита мотивацията е на толкова високо ниво, че тези недостатъци могат да бъдат компенсирани с повече борба и себераздаване и реално да не се отразят на играта им, която се надявам много да прилича на тази от мача им със Славия (смее се).

– С какви аргументи Ботев според теб може да спечели този мач, къде са силните страни на отбора?

– Силата ни е в колектива, в по-добрата сработеност и способноста на халфовете ни да контролират топката и темпото, но всичко това трябва да го покажем и докажем още веднъж и в предстоящия мач.

– Какъв подход ще изберете – по-защитен, като с Берое, или ще опитате да диктувате темпото на мача?

– Очевидно срещу Берое не ни се получи играта, но само треньора може, да ви отговори, каква тактика планува за дербито в събота.

– Едно послание към феновете?

– На техния призив ‘Канари, напред!’ бих добавил и бих искал и те да са зад нас, за да покажем силата на обединението си!

Подобни статии

Top