Стивън Петков тренира здраво и иска да остане във Фейрензе

Юношата на Левски и бивш голмайстор на Ботев (Пловдив) засега не мисли за завръщане в България

Юношата на Левски и бивш голмайстор на Ботев (Пловдив) Стивън Петков, който бе анонсиран от треньора Георги Тодоров за лятната му селекция, тренира на пълни обороти в Португалия. През лятото нападателят се завърна във Фейрензе, след като през миналия сезон бе пратен под наем в чешкия Карвина, за който изигра 12 двубоя, но не се разписа нито веднъж.

Тодоров обяви преди старта на подготовката, че Левски води преговори със Стивън Петков и брататя Борислав и Радослав Цоневи за завръщане на „Герена“, но до момента до подобни трансфери не се стига.

Засега единственото ново попълнение е бившият защитник на столичани Орлин Старокин. Една от причините да няма входящи трансфери на „Герена“ е тежката финансова криза и изгледите за най-лошия сценарий – фалит и изваждан от европейските клубни турнири.

Не е изключено Стивън Петков да остане във Фейрензе и да получи шанс от треньора Филипе Роша, който не е работил с него. Португалският специалист ще види българина в игрова обстановка и тогава ще прецени дали да го остави в тима през новата кампания.

Подобни статии

Top