Стивън Петков: Тук се играе бърз футбол и това ми харесва!

Бившият голмайстор на Ботев (Пловдив) се надява скоро да вкара първия си гол за Фейерензе

Бившият голмайстор на Ботев (Пловдив) Стивън Петков даде интервю за клубния сайт на новия си тим – Фейрензе. В него нападателят заяви, че се чувства добре в португалския тим, като добави, че той е доста качествен.

„Радвам се, че съм тук. Очаква да придобия голям опит в Португалия. Шампионатът е много силен, като се играе силен и комбинативен футбол. Съставът, в който съм, също е много качествен. Ние сме обединен отбор. Имаме всички качества бързо да се изкачим нагоре в таблица. Трябва да се адаптирам към нов стил, нов шампионат. Футболът тук е по-бърз, но аз се чувствам добре. Все още не мога да вкарам първия си гол… Имам огромно желание и ще дам всичко от себе си, за да вкарам на Виктория Гимараеш в следващия мач“, каза нападателят.

„В последните кръгове направихме някои равенства и искаме да постигнем победи в следващите мачове. Мисля, че бяхме по-добрият отбор в този мач. Мисля, че показахме силни неща и искаме да пренесем този характер в следващия мач – с Витория. Ще играем пред нашите феновете в този мач. Вече игра два мач пред нашите фенове и усетих тяхната страст и любов към клуба. Те са винаги зад отбора. Надявам се и сега да бъде така“, добави още Петков.

Мачът с Витория (Сетубал) е в понеделник от 23:15 часа българско време. Отборът в момента е на предпоследното 17-о място в класирането с актив от 14 точки, а Витория е на спасителния бряг с 19 точки.

Снимки: cdfeirense.pt

Подобни статии

Top