Стивън Петков за футбола и извънредното положение в Чехия

Първенството е спряно за следващите 3 кръга, бившият голмайстор на Ботев се надява светът скоро да се върне към нормалния живот

Коронавирусът атакува цял свят, а една след друга страните вземат мерки за справяне със ситуацията. В това число влиза и Чехия, където правителството вече постави цялата страна под карантина. Бившият голмайстор на Ботев (Пловдив) Стивън Петков, който в момента играе в тима на Карвина, даде интересно интервю по темата за футбола и коронавируса в Чехия пред БЛИЦ.

„Преди малко бях до магазина. Забелязах, че доста храни са изчерпани, а по улиците почти няма хора. Явно се запасяват. Като цяло случаите с коронавирус са в района на Прага, а ние сме доста далеч, почти до границата с Полша.

Първенството ни е спряно първоначално за три кръга. Ако ситуацията не се промени, тогава ни казаха, че ще бъде прекратено. Ще видим как ще се процедира през това време. Към момента ни казаха, че трябва да тренираме на групи от понеделник. Събота и неделя бяхме в почивка. Говори се, че ще ни пуснат, за да си стоим по домовете“.

На въпрос дали са тествани за вируса и дали ще бъдат пуснати да се приберат по родните места, той отговори така:

„Към този момент не сме минавали тестове, но аз съм твърдо „за“ да се случи това. Все пак, ако има някой заразен и пръска зараза по другите? Колкото до прибирането – малко е сложно. Казаха, че чужденците ще могат да се приберат, но границите са затворени. Аз пътувам с кола, а ако тръгна към България, не знам как ще успея да премина три граници. От друга страна клуба няма никаква полза от нас, ако не се играят мачове и се спре първенството.

Не съм притеснен лично за себе си, така или иначе си стоя повече вкъщи. Следя постоянно какво се случва в България. Имам български телевизии тук. От една страна е добре, че като съм далеч, примерно аз, не мога да бъда опасност за бабите и дядовците ни. От друга страна, така като съм далеч, не мога да им помогна по никакъв начин, ако имат нужда. Надявам се скоро всичко да премине и да се върнем към нормалния живот. Нали целият свят иска да живее в онлайн? Ето сега им се отдаде тази възможност“, завърши Стивън Петков.

Подобни статии

Top