Стогодишна баба от „Тракия“ подари Библия на кмета

Сиромашка диета е рецептата за дълголетие на столетницата

Стогодишна баба от пловдивския район „Тракия“ подари Библия на районния кмет и сподели с него рецептата си за дълголетие.

Надежда Шиндева посрещна столетието си заобиколена от членовете на семейството си. Някои от тях са дошли чак от чужбина, а също и от цяла България, за да отпразнуват вековния й юбилей.

Баба Надежда получи подаръци и от районния кмет Костадин Димитров. Тази сутрин той я зарадва с празнична торта и й връчи специална грамота.

„Много са 100 години, да си жива и здрава!“, пожела й кметът на „Тракия“ Костадин Димитров. „На мен ми се видяха малко“, отвърна му баба Надежда и му разказа за семейството и живота си.

Надежда Шиндева е родена на 01.07.1918 г. в Пловдив. Отгледала е две деца, трима внука и шестима правнука. Вчера членовете на семейство са се събрали от чужбина и България, за да отпразнуват юбилея.

„Диетата ни бе сиромашка – фасул и леща, а за празниците слагахме на трапезата агнешко. Работила съм всякаква домакинска работа, и съм копала, и съм тъкала“, сподели рецептата си за дълголетие Надежда Шиндева.

„Мъжът ми бе шивач. И аз съм го слушала, и том ме е слушал“, каза столетницата. Всяко лято прекарвали на село Свежен на чист въздух и природа, разказа още тя.

Подобни статии

Top