Стоичков: Аз съм Христо, не Христос!

В биографията си Камата не се представя като „най-добрия човек, когото познавам“, а напротив – не си спестява грешките и гафовете, които обаче са много по-малко от триумфите и победите

На 5 ноември в 12:30 часа в столичния хотел „Маринела“ Христо Стоичков ще представи пред над 200 ВИП гости от различни области на живота своята официална биография, която вече е на пазара. Камата предвижда в средата на декември и среща с фенове, на които ще разписва своята книга, написана в съавторство с популярния спортен журналист Владимир Памуков.

В изданието на „Софтпрес“ впечатляват откровенията на най-популярния български спортист в историята по всички теми. Той дава отговор дори и на големите си критици, които пред годините са го нападали по темите „България какво ми е дала?“ и „Защо се снима в една реклама на ВИС-2?“ и „дали България му е върнала надплатените данъци“.

В „Историята“ се разкрива също и как е подписал контракт с ПСЖ, който не е видял бял свят заради решението му да остане в Барселона. Каква е причината да изтрие телефоните на Боби Михайлов и Илиян Киряков. Камата разкрива и любопитки от кухнята на Четвъртите в света и Барселона. Като например, че той и тартори от националния ни отбор не са спали в нощта преди драматичната победа над Германия с 3:2 в София и дори са закусвали баница с кисело мляко с президента на държавата Желю Желев в резиденция „Бояна“.

В биографията Стоичков не се представя като „най-добрия човек, когото познавам“, а напротив – не си спестява грешките и гафовете, които обаче са много по-малко от триумфите и победите.

По повод на разминаването с правилните решения впечатлява една реплика на Стоичков: „Аз съм Христо, а не Христос“… Повече от всичко на 400-те страници властват емоционалните моменти – какво му е коствало през годините да стане тартор в един от най-великите клубове в света и да прегърне отличието за богоизбрани – „Златната топка“.

Как е издържал на три отхвърления от футбола и какво му е коствало това. Разбира се, разказани са и доста весели случки с известни фигури зад кулисите.

В книгата Владо Памуков е успял да редува динамично настроенията от различни събития и неизвестни истории, които дават увлекателност и създават колорит на единствения българин покорил върха в област, която вълнува цялата планета.

Подобни статии

Top