Стоичков: Дано някога да имаме български футболист, поне с 1 глас за „Златната топка“ (ВИДЕО)

Камата раздаде автографи, призова националите да поемат отговорност и да се класират за Евро 2020

Легендата на бългаския футбол Христо Стоичков говори пред репортери в столичен МОЛ, където раздаде автографи и показа „Златната топка“ на „Франс Футбол“.

„Без всички мои съотборници нямаше да имам шанс за „Златната топка“. За мен е гордост от една малка България да имаш такъв трофей. Показахме, че можем, но да не оставаме само със спомените. Дано някой тръгне по нашия път и да имаме поне футболист, който да бъде номиниран, макар и с един глас. Лошото е, че нямаме такъв, това е най-голямата беда. Работата ми е такава в Маями, че не се прибирам много в България. Когато имам възможност, винаги съм бил сред феновете в България. Не мога да ви кажа въобще какво става в българския футбол. Няма да се връщам 15 години назад какво съм казал.“

„Остават два мача, които трябва да са най-важните. С Унгария е най-важният и след четири дни да имаме шанс да се класираме за Евро 2020. Ако не вярваш, няма как да се класираш. За тези два мача да забравят точките от квалификациите. Футболистите трябва да поемат отговорност. Никога няма да забравя деня, в който видях „Златната топка“ с името ми за първи път. Няма как да забравя и как спечелих Шампионската лига, няма как да забравя и голмайсторския приз от Световното първенство през 1994 година. Тези неща се помнят“, каза Камата.

а да поемат отговорност. Никога няма да забравя деня, в който видях „Златната топка“ с името ми за първи път. Няма как да забравя и как спечелих Шампионската лига, няма как да забравя и голмайсторския приз от Световното първенство през 1994 година. Тези неща се помнят“, каза Камата.

Подобни статии

Top