Стоичков изригна заради Меси! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Той обещаваше, докосваше сърцето си, лъжата стана прекалено голяма, заяви Камата след представянето на Лео като футболист на ПСЖ

Христо Стоичков се изказа много остро за раздялата на Лео Меси с Барселона. Аржентинецът бе официално представен като ново попълнение на ПСЖ вчера, което никак не се хареса на българската футболна легенда.

Виждам хора, които обещаваха, докосваха сърцата си, казаха, че ще направят това възможно, но в крайна сметка лъжата стана много голяма“, каза Стоичков в интервю за „TUDN“.

„Много е странно. Трудно е, но животът е такъв. Където и да отиде, винаги ще го уважавам, за всичко, което е направил за Барселона, за децата ми. Имах късмета да го гледам в Барселона… трудно е. Срещнах го, когато беше на 12 или 13 години. Отидох един следобед да видя как тренира. От началото досега той беше спокоен, смирен, винаги уважаван. Преживях много важни неща с него, както лични, така и спортни. Той остава с нас за цял живот! Няма да говоря за футбол, защото всички го познаваме, но той действаше от сърце, когато подари на децата ми фланелката си, когато се роди внучката ми, той ми донесе специална фланелка. Имам неща за него в къщата ми. Вижте го сега с този екип… Много е странно да го видите с друга фланелка“, каза още Христо Стоичков за Меси, който бе представен с гордост от президента на ПСЖ Насер Ал-Келайфи.

На официалната пресконференция последният описа трансфера като исторически и записа с похвали аржентинеца. Ал-Келайфи обаче трябваше да отговаря и на актуалния въпрос, зададен от „BBC“, как клубът може да си позволи подобен трансфер с оглед на заплатата на Меси и той да е в рамките на финансовия феърплей.

Спазваме Финансовия феърплей от първия ден. Преди да направим нещо нашият финансов екип проверява всичко. Имаме капацитета да привлечем Меси и да сме в рамките на на Финансовия феърплей. Ние винаги спазваме правилата”, бе отговорът на Ал-Келайфи.

“Това е невероятен и исторически ден за клуба, за футболния свят и фантастичен момент за нас. Всеки познава Лео. Единственият футболист, печелил “Златната топка” шест пъти. Той създава футболна магия. Когато започнахме тук преди 10 години, хората се питаха какъв ще е нашият проект. Много сме горди от това, което сме днес. Не е тайна, че този играч е най-добрият в света. Това обаче е само началото. Работата започва сега. До мен седи човек, който има много трофеи и ще донесе много трофеи на съотборниците си. Имаме други от най-добрите играчи в света и един от най-добрите треньори. Обещавам, че децата ви ще се наслаждават на Париж и ще казват, че това е любимият им град”, допълни президентът на ПСЖ.

Всеки знае колко тежко беше сбогуването ми с Барселона. Трудно бе да си представя промяната след толкова дълги години. Има много ентусиазъм в мен. Радвам се, че съм в Париж със семейството ми. Сега искам да тренирам, да се запозная с персонала и съотборниците ми“, сподели Меси.

1 2

Подобни статии

Top