Стоичков награди участниците в турнира в памет на първия му треньор в Харманли - DC news

Стоичков награди участниците в турнира в памет на първия му треньор в Харманли

Камата не каза дали ще подкрепи Любослав Пенев за президент на БФС

Легендата на българския футбол Христо Стоичков награди участниците в детски футболен турнир в Харманли. Състезанието между четири отбора на родени през 2005 година деца бе в памет на първия треньор на Камата в отбора на Хеброс (Харманли) от 1982 до 1984 година Сава Савов, съобщава БТА.

„Той ни показа как трябва да се трудим, показа ни как трябва да тренираме, как трябва да играем футбол. Затова сме му благодарни, лека му пръст“, каза за бившия си наставник Стоичков.

Преди да връчи купите,

отличията и подаръците на малките спортисти, фамозната осмица имаше повече от половинчасова среща с кмета на Харманли Мария Киркова и половин дузина бивши съотборници от Хеброс.

„Събираме се от време на време когато имаме възможност, и си спомняме това, което сме правили на този стадион“, уточни Стоичков.

Христо Стоичков увери, че турнирът на името на Сава Савов ще стане традиция, която няма да спре – „щом аз казвам няма да спре, няма да спре“. Звездата на Барселона каза още, че чувството отново да е в Харманли и да е на стадиона, от който е тръгнал за големия футбол, е голямо.

За утрешния мач на звездите на Барселона и неговия тим в Стара Загора каза, че зрителите трябва да очакват да видят европейски и световни шампиони и медалисти.

„Надявам се това да бъде един много хубав празник и за самия град“, допълни още Стоичков.

Той обаче отказа да отговори на репортерски въпрос дали би подкрепил Любослав Пенев за президент на БФС.

На финала на турнира

момчетата на треньора Динко Господинов Марица (Пловдив) се наложиха над АФК Хасково с 4:0. В спора за третото място Юнайтед  (Пловдив) на треньора Марко Марков надделя над домакините от Харманли 04. Стоичков лично връчи отличията.

Индивидуално за най-добър вратар бе посочен Филип Митков (Марица). Голмайстор на състезанието стана Николай Пранджев (Марица). Най-добър защитник е Николай Митков (АФК Хасково), най-техничен футболист Тони Димитров (Харманли 04) и най-полезен състезател Тодор Арабов (Юнайтед Пловдив).

Кметът на Харманли Мария Киркова връчи на Стоичков плакет, а организаторите на турнира го зарадваха с фланелка с имената на всички участници.

Снимка: dariknews.bg

Подобни статии

Top