Стоичков ще гледа "лъвиците" срещу Швеция в "Колодрума" - DC news

Стоичков ще гледа „лъвиците“ срещу Швеция в „Колодрума“

Камата изненада „лъвиците“ в хотела им, поиска да вземат на шведките и трите корони

Христо Стоичков изненада женския национален отбор по волейбол няколко часа преди осминафинала на Европейското първенство срещу Швеция в Пловдив.

Без никой да знае, Кавалерът на „Златната топка“ пристигна в хотела, а по нареждане на медицинския екип всички състезателки на треньора Иван Петков се бяха събрали в залата за обяд. Официалната версия беше специален брифинг за старта на елиминационната фаза.

Когато Стоичков влезе, емоциите изригнаха като вулкан. Камата поздрави по отделно всяка от националките ни, както и треньорския щаб. В последните месеци легендата непрекъснато следи мачовете на България и изпраща поздравителни съобщения в социалните мрежи в подкрепа на „лъвиците“.

„Страхотни сте, следя ви във всеки мач – каза Стоичков. – Вие носите гордост на България. Продължавайте да го правите все така. Очаквам да биете категорично Швеция, да отидете на финалната четворка в Белград.“

След това най-великият български футболист седна сред отбора и президента на БФВолейбол Любо Ганев за едно следобедно кафе.

Когато емоциите от изненадата утихнаха, дойде ред и за още една важна среща. Стоичков се видя с Александър Боричич, президент на Европейската конфедерация CEV. Двамата дълго разговаряха за спорта на балканите, а имат и общ голям приятел – известният сръбски певец Мирослав Илич.

„Вие бяхте страхотен футболист, един от най-великите, който нашият регион е раждал“, каза Боричич, който е легенда на Цървена звезда.

„Нашите народи – българи, сърби, румънци, македонци, трябва отново да станем голяма сила в спорта – призова Стоичков. – Години наред всички се съобразяваха с нас. Отново трябва да стигнем високо“.

Боричич и Стоичков са сред ВИП-гостите на мача България – Швеция в зала „Колодрума“. Очаква се залата да е препълнена.

Подобни статии

Top