Стоичков защити хората в Каталуния (ВИДЕО)

Легендата на Барселона говори против насилието и поиска оставката на  вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария

Мегазвездата на българския футбол и легенда на Барселона Христо Стоичков се застъпи за правото на хората в Каталуня да изберат сами бъдещето си – в Испания или като самостоятелна държава. Ицо върза на дясната си ръка знамето на Каталуния в знак на съпричастност.

Камата коментира в телевизионен ефир случилото се по време на непризнатия от испанската държава референдум за независимост на 3 октомври и осъди остро политическите и полицейските действия, дирижирани от правителството в Мадрид.

„Хората от Каталуня отидоха да гласуват. Без значение дали референдумът ще бъде легитимен, или не, те имаха право да гласуват. Няма извинение това, че беше заповядано да бъдат бити хората, мъже, жени, деца, баби.

Европейската общност трябва да действа с твърда ръка на това, което се случи“, заяви носителят на „Златната топка“ и поиска оставката на вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария, която според него имала франкистки възгледи.

„Нейният дядо е бил франкист, баща й е бил франкист, тя също е франкистка. Децата й са франкисти. Тази заповядва това, което всички трябва да правим в Испания. Моля Ви, подайте си оставката. Нямате право да заповядвате хората да бъдат бити. В какъв свят живеем в Испания? Това е голям срам“, каза още Стоичков, като показваше пред камерата портрет на отговорната според него за насилието в Каталуня.

Снимка: туитър

Подобни статии

Top