Стоиц Гъдев представя авторска музика на Цветница в Пловдив

Заради високите си изисквания към музикалната композиция Маестрото респектира. Критичността му стига дотам, че сам нарича себе си „адвокат на музиката“. Отрича всяка пошлост и несъвършенство, облечени в музикална форма и искрено се бунтува срещу това. Говори за музиката като за живо същество.

Бягайки съзнателно от материалния свят Стоиц Гъдев не брои композициите си и смята, че те не се мерят с количество, а с качество.

Написал е над 200 композиции

В действителност е изключително продуктивен. Написал е над 200 композиции, с ярък и разпознаваем стил и продължава да твори. Всичко, което прави е извън утвърдените стандарти, които са му тесни като рамка. Той сам създава стандартите и иска да разчупи старите похвати. Музиката му няма аналог, въпреки, че мнозина се опитват да го сравняват с Вангелис, с Бетовен…

През последните години записва всичко, което композира и го събира в нотни албуми. През 2019 година издава „Нотна книга с 19 пиеси за пиано“ и подготвя нова за печат.

Маестро Гъдев често казва на шега, че музикалните теми му се подават на цели файлове свише…..
Но истината е, че зад големия негов талант и продуктивност стои огромен труд.

„Инструменталната музика на Стоиц Гъдев е толкова добра, че може да се сравни със световни образци като тези на Жан Мишел Жар и Майк Олдфийлд.  Маестро Гъдев е един необработен диамант, въпреки, че неговите произведения са много по-обработени от много други популярни парчета“, казва за него Тома Спространов.

1 2

Подобни статии

Top