Столичен автоджамбазин задигнал аудито на китайски бизнесмен в Пазарджик, хванаха го

Арестът е извършен в София година след кражбата

Рецидивист от столицата е арестуван за кражба на лек автомобил, собственост на китайски бизнесмен в Пазарджик. Това съобщи пресцетнърът на МВР. Кражбата е извършена преди година, но автоджамбазинът е хванат едва сега.

Криминално проявеният и издирван мъж е задържан в резултат на разследване на служители от сектор „Криминална полиция“ при ОДМВР-Пазарджик.

Работата по случая полицаите започнали през юли миналата година, когато в управлението бил получен сигнал за противозаконно отнет скъп автомобил. 27-годишен китайски гражданин с бизнес в Пазарджик паркирал лекия си автомобил „Ауди А7“ на една от улиците в града. Броени минути по-късно той установил липсата му.

С разследването на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при районното управление в областния град. В резултат на извършени множество оперативни и процесуални действия, криминалистите установили самоличността на извършителя – 43-годишен, от София, известен на полицията с множество криминални прояви, задържан неколкократно и осъждан за престъпления против собствеността.

След установяването му, той бил обявен за издирване. Преди няколко дни мъжът е арестуван на територията на столицата и откаран в ареста на районното управление в Пазарджик. Наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пазарджик е удължил срока на задържането със 72 часа и след внесено искане районният съд му е наложил най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Работата по случая и документиране на престъпната дейност на столичанина продължава.

Подобни статии

Top