Столипиново брани АГ „Весела“ с подписка и протест

Подписката ще бъде внесена в общината

Спонтанна подписка за запазването на родилното отделение на МБАЛ „Св. Мина“ – АГ „Весела“, започнаха ромите в Столипиново. Няколко страници от подписката бяха депозирани в СРС „Подкрепа“ – Пловдив, съобщиха за DCNEWS оттам.

Припомняме, че на сесията на местния парламент миналата седмица стана ясно, че общината възнамерява да премести АГ-отделението в централната сграда на бившата Първа градска – на ул. „Иван Вазов“, до колелото на Централна гара. Причината – дълговете на отделението, натрупани от упойки, а също и фактът, че сградата на ул. „Весела“ всъщност е общинска собственост.

АГ „Весела“ се мести до Централна гара

Притеснени роми споделили намеренията си за протест и пред медиците

„Хората от Столипиново започнаха да недоволстват, че ще ни местят, след като им съобщихме, че това ще стане скоро“, разказа пред репортер на DCNEWS главната акушерка Флора Димитрова, която е и председател на секцията на КТ „Подкрепа“ в здравното заведение.

Тя припомни, че преди 40 години АГ болницата била ситуирана на това място именно заради ромските махали в близост -Адисан махала и Столипиново. Така било много по-удобно компактното ромско население да бъде обслужвано.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Петя Кънева написа:

    Чуйте се само – „те идват да вземат новородените си бебета с лимузини, каляски, каруци и цели шествия, това тук е възможно“,…..а на другото място нямало да им е възможно и удобно… Какво точно трябва да и е удобството, г-н Кмет? Да си я карат, както си знаят, без значение това тормози ли живеещите в района? И това е аргумент да се приемат исканията им, така ли? А живеещите наоколо, подложени на тормоз от врявата, музиката, разходките и пикниците по улиците…..? Само икономическите аргументи могат да променят решението Ви , г-н Кмет, ако искате да ви уважават. Тук дори няма социален проблем…. Просто ромите искали да е там, където врявата е безнаказана…. и извиват ръце с етно-културни аргументи…… Тогава преместете АГ-то в Столипиново. Живеещите в района не сме ли също Ваши гласоподаватели?

Top