„Столипиново“ разхищава питейна вода, Дани Каназирева иска спешни мерки

По разчети загубите в квартала надхвърлят средните за града под тепетата и областта

За спешни мерки срещу изтичане на питейна  вода в „Столипиново“ настоя областният управител на Пловдив Дани Каназирева. По разчети загубите в квартала надхвърлят средните за града под тепетата и областта, които също не са малко – 60,37 %. По този повод Каназирева иска създаване на комисия с участие на областната управа, ВиК и община Пловдив за предприемане на конкретни действия за решаване на проблема.

Въпросът  бе поставен  в предаването „ТЕМАТА НА NOVA“ по повод на водната криза в Перник, а пловдивският губернатор бе поканен да участва като председател на Асоциация по ВиК, която  осъществява контрол върху държавното дружество.

„Първо трябва да се изготви експертно заключение дали жилищните блокове в „Столипиново“ а годни за обитаване, тъй като от години основите им плуват във вода; да се направи ревизия на съществуваща ВиК мрежа и да се изготви програма с ясни действия и разписани срокове“,  посочи Каназирева. По думите й темата с огромните загуби на водата е изключително важна. „Проблемът се дължи на години бездействие и е прехвърлян от един мандат на следващия. Няма смисъл да крием, че ценните ресурси се пилеят и е крайно време за решение, а още повече като виждаме какво се случва в други градове, които вече са на режим на водата“, категорична е  тя.

1 2 3

Подобни статии

Top