Стотина на протест срещу дупките на Рогошко шосе (СНИМКИ)

Кметът на „Северен“: Протестът е основателен

Ями, които поглъщат гуми, картери и джанти на автомобили. Облаци прах. Мръсотия. Така изглежда трасето от 600 метра, което свързва „Рогошко шосе“ с десетина предприятия в северната промишлена зона на Пловдив. Градските автобуси отказват да минават оттам и работниците са принудени да вървят пеша, пише „24 часа.

„Това повече не се търпи“, заяви Жанко Атанасов, собственик на автосервиз. Той и стотина работници от близките фирми излязоха днес по обяд на протест. Седем полицейски коли охраняваха събитието.

„Да виждате път? това са ями. Нужни са луноходи, за да стигаме до работните си места“, заяви Божидар Дишленов, началник-сервиз в една от най-големите транспортни фирми. В това време полицейска караулка хлътна в огромен кратер и предната й броня издрънча. Протестиращите работници изригнаха.

„Това е всеки божи ден. Дупките са огромни и дълбоки по 30 см. Не една и две коли са оставили в тях картери и резервоари. Един автобус спука кормилна рейка, едва го издърпаха. Брони редовно падат, а за цепнати гуми да не говорим“, изброи Дишленов. Той изтъкна, че от 2012 г. редовно събират подписки с искане за незабавен ремонт, но такъв не започва . В последната се разписали 900 души.

„Откакто е построен пътят, ремонт не му е правен. Нито пък се поддържа. Клиентите отказват да идват. Нямам думи“, заяви Атанасов.

Отчаяние и печал – така хората описаха зловещото трасе, по което са принудени да минават. те питат за какво плащат данъци.

„Протестът е основателен. Пътят наистина е окаян и трябва да се ремонтира. Но са нужни много средства, които на този етап ги нямаме в бюджета“, заяви кметът на район „Северен“ Ральо Ралев. Според него за „Рогошко шосе“ и разклоненията е поръчан проект. Тази година обаче няма да се реализира. Кметът на „Северен“ обясни, че преди дни дупките по основното трасе са били запълнени.

Снимки: Съюз за Пловдив и 24chasa.bg

Подобни статии

Top