Стотици дариха кръв за Дани от Асеновград, младата жена вече се лекува

Близките на Дани от Асеновград с благодарности към стотиците дарители

Над 300 души се отзоваха на апела да дарят кръв за учителката от Асеновград Йорданка Алешанова, която страда от рядък и животозастрашаващ синдром на кръвта – синдром на Мошковиц. Съпругът на Дани Георги Алешанов благодари чрез DCNEWS и останалите медии за бързото разпространение на новината.

Да помогнем на Дани! Заедно можем!

Ето какво е написал мъжът, който е трогнат от жеста на стотиците, дарили кръв за началната учителка от ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград:

„Тъй като много хора все още правят планове да пътуват за да дарят, бих искал да ви помоля да съобщите, че кампанията е приключила успешно. Събрахме над 300 дарения, което е два до три пъти над необходимото количество дори и за най-продължителното възможно лечение при по-тежки случаи. От името на цялото семейство на Дани, бих искал да изразя горещи благодарности към всички, които отделиха време, пътуваха, чакаха на опашка и дариха кръв. Бих искал да благодаря и на всички, които ни изпратиха изпратиха любов и подкрепа по друг начин. Дани вече се лекува от днес и се надяваме на бързи подобрения!“

Припомняме, че през януари младата жена се разболява внезапно и след две тревожни седмици и усилията на много лекари, тя чува тежката диагноза.

За щастие, единственото надеждно лечение – плазмафереза, е налично и в България, но за него е необходимо голямо количество кръвна плазма. Заради това близките на Дани апелираха към съгражданите й да помогнат и да се включат в спешната кръводарителска кампания в нейна подкрепа.

Така само за 24 часа са се отзовали над 300 дарители не само от Асеновград, но и от региона. Младата жена вече се лекува в неврологията на УМБАЛ „Св Георги“.

Подобни статии

Top