Стотици домакинства без вода в Пловдив, Перущица и Асеновград - DC news

Стотици домакинства без вода в Пловдив, Перущица и Асеновград

В Пловдив се извършва профилактика на помпена станция „Юг“

„ВиК“ ЕООД гр. Пловдив уведомява своите потребители, че на 05.10.2021г. (вторник), ще бъде извършена профилактика за работа  през есенно-зимни условия  на подстанция „Юг“. Водоподаването по високите части на града ще бъде нарушено за времето от 9:00ч до 16.00ч., съобщават от водоснабдителното дружество.

Вода няма да има и в района на улиците „Белград“ и „Златю Бояджиев“ поради превключване на нови водопроводни връзки на ул.“Белград“ по проекта за „Воден цикъл“ от външна фирма. Водоподаването ще бъде нарушено за времето от 09:00 ч. до 17:00 ч.

В Пловдив заради аварии на водопроводи вода няма да има още на улиците „Калина“, „Крайна“ и „Борба“, както и в района пл. „Понеделник пазар“.

Без вода остават също жителите на  Перущица поради профилактика на ел. съоръженията в помпената станция „Перущица-1“. Водоподаването в гр. Перущица, ще бъде нарушено за времето от 9:00ч до 16.00ч.

Без вода остават жителите на кв. „Запад“ в Асеновград от 09:00 ч. до 17:00 ч. заради повреда във водопровод.

Вода няма да има също в района на ул. „Захария“ в Долни Воден и промишлената зона. Време за отстраняването на аварията не е посочено.

Без вода остават и карловското село Слатина, село Болярино в район Раковски и село Отец Паисиево в раона на Съединение заради аварирали водопроводи.

Дружеството се извинява предварително за създаденото временно неудобство.

Подобни статии

Top