Стотици играят ръченица в Пловдив на песен на Емил Димитров - DC news

Стотици играят ръченица в Пловдив на песен на Емил Димитров

Най-дългата тракийска ръченица ще се извие на хоро в центъра на Пловдив тази вечер

Очаква се за ръце да се хванат стотици, като идеята е то да започне от площада пред Пощата в града.

Предизвикателството към пловдивчани е на музикалния спектакъл „„На Нея с обич! Емил Димитров“  и е отправено към  хората, които ценят традициите, споделя Нели Бенова, част от организационния екип. „Поканихме хората, които всяка неделя се събират на популярното неделно хоро в Пловдив „Хора за Хората”. Казахме им: „ От Вас – хорото, а от нас – песента!”. Те приеха предизвикателството и приканиха участниците да облекат носиите си и да направят по-пъстро хорото”.

Песента в красивия ритъм на ръченица е  „На брега на тихата Марица“ на обичания Емил Димитров. Тази вечер тя ще звучи на живо в изпълнение на актьора Даниел Цочев, който е подготвил и ще изпее песента специално за хорото в Пловдив с послание към хората на него.

„На светлия празник Вяра, Надежда и Любов се надяваме да покажем любовта на един голям български артист, какъвто беше Емил Димитров, към неговата публика, да напомним за вярата, че музиката прави света ни по-красив и  надеждата, че няма да забравяме имената на големите си творци и създаденото от тях”.

Пловдивчани и гостите на града ще могат да се хванат на хоро под музиката на една истинска тракийска ръченица днес (17 септември) от 20:00 часа.

 

 

Подобни статии

Top