Стотици изпратиха убития фен на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски (СНИМКИ)

Пловдивският митрополит Николай оглави опелото, кметът Здравко Димитров излезе просълзен, клубът с официално писмо до гръцките власти и до ФИФА

Пловдивският митрополит Николай оглави опелото в памет на убития в Солун привърженик на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски. Стотици „жълто-черни“ фенове поднесоха цветя върху затворения ковчег на своя събрат в църквата „Свето преображение господне“, съобщи Радио Пловдив.

От името на футболния клуб венец положиха изпълнителният директор Асен Караславов и съветникът Еролин Кючуков. Ботев (Пловдив) ще подаде специално писмо до гръцките власти с искане за тежки и справедливи наказания за извършителите на това недопустимо деяние. С жалби до УЕФА и ФИФА пък ще се иска и наказание за гръцкия клуб ПАОК, чиито привърженици пребиха зверски Тоско Бозаджиев и още няколко от неговите спътници ден след дербито срещу Арис.

Венец поднесе и кметът на Пловдив Здравко Димитров, който си тръгна просълзен от опелото. Същото направи и депутатът и член на Изпълкома на БФС Димитър Георгиев. Той изрази вярата си, че в България подобни жестоки прояви няма да се случат, благодарение и на новите промени в закона за футболното хулиганство.

Генерал-майор Явор Матеев, командир на „Съвместното командване на специалните операции“ в Българската армия, също поднесе своите съболезнования на родителите и роднините на Тоско Бозаджийски.

Свои представители и венци изпратиха от гръцкия клуб Арис, от столичните ЦСКА и Левски, от варненския Спартак и от старозагорския Берое.

Подобни статии

Един коментар

Top