Стотици изратиха с аплодисменти Николай Щерев (ВИДЕО)

Погребението на национала, който загуби борбата с COVID-19, бе в двора на княжевската църква „Свети пророк Илия“, сред опечалените бяха бившата му годеница Катрин Тасева, Християна Тодорова, Димитър Кузманов, Живко Миланов, Иван Бандаловски и много други

С аплодименти беше изпратен в последния му път бившият национал по борба Николай Щерев. Носителят на златния пояс „Дан Колов“ за 2011-а и син на легендата Симеон Щерев, си отиде едва на 33 години, след като не успя да пребори коронавируса. А дворът на княжевската църква „Свети пророк Илия“ се оказа тесен да побере стотиците приятели, спортисти, близки и роднини, дошли да си вземат последно сбогом.

Сред множеството бяха негови съотборници, състезатели, деятели, представители на федерацията, както и бившата му годеница Катрин Тасева. Националката по художествена гимнастика имаше моралната подкрепа на съотборничката си Невяна Владинова, както и на бронзовите медалистки с ансамбъла от олимпиадата Рио 2016 Михаела Маевска и Християна Тодорова, която беше с приятеля си – тенисиста Димитър Кузманов.

Националните треньори на класическия стил и жените съответно Армен Назарян и Петър Касабов също бяха сред присъстващите.

От името на ПФК Левски присъстваше Живко Миланов. Иван Бандаловски пък бе представител на Ботев (Пловдив), като двамата бяха добри приятели.

Единствен, който говори пред журналистите, беше президентът на федерацията по борба Христо Маринов, който трудно намираше думи.

„Невероятна трагедия… Толкова млад… Ужасно е. Беше много добро момче, готово да помогне на всеки с каквото може. Имаше още хляб в него за борбата. Беше перспективен…“, каза Маринов.

Подобни статии

Top