Стотици от пътния бранш се събраха на протест пред парламента

Хората настояват да получат неизплатените си заплати

В центъра на София се събраха строители с искане да получат заплатите си, тъй като хората не са получавали пари от два месеца. Техните искания са свързани основно в три направления.

Те искат да им бъдат изплатени заплатите, също така да са възстанови дейността на пътищата в страната, както и да се изготви ясна стратегия за развитие на Републиканската пътна мрежа.

От българската браншова камара „Пътища“ посочват, че неколкократно са апелирали за диалогичност и конкретни решения по поставените проблеми в пътния бранш пред държавата, но до момента според организацията само се прехвърлят отговорностите между различни институции.

„Ще проверя коя фирма представлява протестиращите строители, които са се събрали днес пред НС. За АМ „Хемус” са раздадени 1 милиард лева като аванси на фирми, които ще участват в строителството. Парите са във фирмите и са дадени преди 2 години. Нека те отговорят къде са тези средства. Съвсем малка част от тях са усвоени”, това каза регионалният министър Виолета Комитова пред NOVA.

Комитова покани от телевизионния ефир, на публичен диспут, Николай Нанков, за да говорят открито за АМ „Хемус“. Тази нейна покана е в отговор на това, че вчера Нанков заяви на брифинг на ГЕРБ, че назначената служебна министърка в момента: „Хал хабер си няма и от устройствени процедури и от това как се изпълнява един инфраструктурен проект“.

Източник: DarikNews
Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top