Стотици пловдивчани се прибират от чужбина специално за ЕСК

Много пловдивчани с прибират от чужбина  специално , за да присъстват на старта на голямото събитие на 12 януари.

Стотици хора, пръснати по целия свят се връщат в родния Пловдив, за да станат свидетели на грандиозното откриване на „Пловдив- Европейска столица на културата“.

Спектакълът е този уикенд и се очаква да събере десетки хиляди край мащабната сцена на централния булевард „Цар Борис III Обединител“.

Заради тридневното голямо събитие, в което Пловдив официално ще получи приза Европейска столица на културата, много пловдивчани с прибират от чужбина  специално , за да присъстват на старта на голямото събитие на 12 януари.

„Прибирам се от Германия специално за това голямо и невероятно тържество“, споделя млад мъж, който вече няколко години живее извън страната. Идвам си, за да бъдем заедно,  да се съберем и да покажем, че сме истински и обединени.“

В града вече трескаво протичат последните приготовления. Драстичен е скокът на резервациите и нощувките. Хотелиерите дори прогнозират, че  легловата база в Пловдив няма да може да поеме целия туристически поток, затова ще се наложи гостите на събитията да напълнят и местата за спане в съседните общини.

 

 

Подобни статии

Top