Стотици се стекоха в пловдивския катедрален храм "Успение Богородично" за Голяма Богородица (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Стотици се стекоха в пловдивския катедрален храм „Успение Богородично“ за Голяма Богородица (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тържествена света литургия отслужиха митрополит Николай и Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний

Стотици пловдивчани се стекоха днес в катедралния храм „Успение Богородично“ в Пловдив за Голяма Богородица. Богомолците бяха благославяни от свещеник на входа на храма, а след това влизаха да се помолят за здраве и благополучие пред иконите на Божията майка в църквата.

Тържествена света литургия отслужиха по повод празника Пловдивският митрополит Николай в съслужение със Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

„Да сме честити в днешния ден, да се радваме от сърце и душа, че имаме такъв застъпник пред Божествения престол на славата, а именно майката на нашия Господ, онази вселюбяща царица, която, преизпълнена с вселюбяща любов в сърцето към всички нас, ни покрива със своята майчинска обич. Честит и благословен празник, за много и благодатни години!“, обърна се към миряните в църквата след литургията митрополит Антоний.

Пловдивският митрополит Николай пък му благодари, че е приел поканата да служи заедно с него на този голям празник в Пловдив. Владиката му благодари, че не прекъсва връзката си с Пловдивската епархия и припомни, че преди повече от 15 години е започнал службата си в църквата именно от Пловдив като протосингел и викарен епископ.

1 2

Подобни статии

Top