Стотици велосипедисти откриха сезона в Пловдив (СНИМКИ)

Стотици пловдивчани се включиха в старта на велошествието и тази година

Мероприятието се проведе под надслов „Пловдив – град на велосипедиста“ и се реализира за четвърти пореден път.

Колоната от множеството стартира от площад „Съединение“ и бе поведена от кмета на Пловдив Иван Тотев, следван от олимпийски медалисти, заместник-кметове и кметове на райони.

„Нека си пожелаем през тази година да няма произшествия с велосипедисти“, заяви кметът Иван Тотев и призова шофьорите, и пешеходците да спазват правилата и да са толерантни на пътя. „Пожелавам Ви да използвате велосипеди не само в почивните дни, но и като алтернативно средство за придвижване до работа, за да пазим въздуха на Пловдив по-чист и да ма по-малко трафик“, сподели още градоначалникът.

„Община Пловдив продължава с политиката си допълване на велоалейната мрежа и изпълняване на стратегията „Пловдив – град на велосипедиста“, допълни заместник-кметът Георги Титюков.

Маршрутът на велошествието включваше преминаване през булевард „Марица“ – юг, който ще бъде затворен за движение на автомобили, през северния вход на Гребна база /Железния мост/, покрай стадион „Пловдив“, по ул. „Ясна поляна“, покрай Залата по вдигане на тежести, по бул. „Шести септември“ /покрай бившия „Отрезвител“/, през южния вход на Гребна база /Хотел Ландмарк/, шествието продължи по южния бряг на Гребния канал. Финалът беше до административната сграда на Община Пловдив (Финален комплекс – Кулата).

Там от 11:30 до 13:30 часа финалистите от велошествието и всички присъстващи ги очакваше забавна музикална програма и томбола, в която бяха раздадени много атрактивни награди, както и голямата – велосипед. За по-малките участници ще има състезание с колела в три възрастови групи: деца до 6 години, до 8 години и до 10 години.

Подобни статии

Top