Стоян Алексиев гостува на цветен празник и творческа работилница за мартеници  в „Северен“

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев гостува на тържество за посрещането на баба Марта в ДЯ „Дребосъчета“.

В инициативата под  надслов „Мартенско веселие“ малките възпитаници на детското заведение представиха богата програма от песни, стихчета и танци, тематично свързани с празника. Те се превъплътиха успешно в ролята на горските животни и първите пролетни цветя. Главните герои на събитието бяха баба Марта и нейната внучка Мартенка.

„С отбелязването на празника в навечерието на 1-ви март искаме да създадем пролетно настроение на децата, на техните родители и на персонала, който се грижи за отглеждането и възпитанието в ДЯ „Дребосъчета“. Традиционно всяка година посрещаме баба Марта с много радост и емоции.Да сте живи, да сте здрави, да сте бели и червени и от слънцето огрени“, пожела на всички директорът на детската ясла Елена Попова.

„Похвално е, че съхранявате българските обичаи живи  и че толкова малки деца се включват активно в този цветен празник“, изрази задоволството си Стоян Алексиев.

След това кметът на район „Северен“ посети ДГ „Славей“, където малчугани от подготвителните групи сътвориха уникални мартеници по случай хубавия българки празник 1-ви март. В своеобразната творческа работилница възпитаниците на детското заведение се включиха с голямо желание и интерес. За своите произведения малките майстори използваха естествени материали-различни видове вълна, конци, хартия и мъниста.

1 2

Top