Стоян Алексиев празнува с млади и стари (СНИМКИ)

Кметът на район „Северен“ уважи ДГ „Весела“ и пенсионерски клуб „Надежда“ за Деня на християнското семейство

Най-малките и най-възрастните жители на „Северен“ уважи кметът на района Стоян Алексиев за Деня на християнското семейство. Като начало Алексиев бе гост на ДГ „Весела“, където деца и родители бяха подготвили апетитни погачи, питки и сладкиши, а малчуганите от трета и четвърта група представиха програма, включваща танци, песни и музикални игри.

„Весела“ е градина с традиции, вече 43 години се грижи за най-веселите деца на Пловдив. Всички ние от голямото християнско семейство „Весела“ – деца, родители и служители, топло Ви прегръщаме с пожелание за здраве, топлина и уют“, поздрави гостите си дългогодишният директор на учебното заведение Дора Пенкова.

„Домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби“, заяви на свой ред кметът Алексиев и сподели, че като баща на три деца уважава много този светъл празник,  който е олицетворение на сплотеността на семейството и домашното огнище.

Втора спирка в празничната програма на Алексиев бе пенсионерски клуб „Надежда“ на ул. „Гонда вода“ №1, където – заедно със своите заместници, сподели празничната трапеза на възрастните хора и всички заедно поговориха за вярата, християнските ценности и добродетели. Кметът подари икона с образа на Свети Мина – покровител на семейството на пенсионерите от „Надежда“, а от името на целия клуб получи ръчно изработена икона с лика на Света Богородица.

„Благодарим на районното кметство за уважението, защото ние, възрастните хора се нуждаем от малко внимание“, изтъкна председателят на клуба Мария Жайгарова. По обичай възрастните хора извиха кръшно българско хоро, начело с кмета Стоян Алексиев, а за финал всички си пожелаха да отбележат още много празници заедно.

Подобни статии

Top