Стойка Петрова си осигури медал от световното в Индия

Станимира Петрова: Ще се завърна още по-силна и следващият път резултатът ще бъде друг!

Стойка Петрова си осигури медал на второ поредно Световно първенство по бокс за жени, след като се класира за полуфиналите в категория до 54 килограма на шампионата в Делхи (Индия).

Световната вицешампионка от Астана 2016 Петрова победи представителката на домакините Маниша Маун с 4:1 съдийски гласа (30:27, 29:28, 29:28, 27:30, 30:27), с което си гарантира най-малко бронзово отличие.

За място на финала еврошампионката от Букурещ 2014 ще се изправи на 22 ноември срещу монголката Нандинцецег Мягмардулам.

Големият скандал бе вчера, когато съдиите нагло подкрепиха друга индийка – Соня, като й присъдиха победата с 3:2 гласа над Станимира Петрова в кат. до 57 кг. Заради бурните си протести Петър Лесов бе изгонен и няма да може да изпълнява треньорските си задължения до края на шампионата. Той е хвърлил бутилка с минерална вода на ринга и се очаква да бъде допълнително наказан.

Самата Станимира Петрова бе разочарована, но малко по-късно написа следното в социалните мрежи.

„Искам да изкажа благодарност към:

ММС и г-н Кралев, на БФБ и г-н Инински, на Бългаска армия, на всички от клуба ми БК“ИВАЙЛО МАРИНОВ“ , на Община Варна, на Община Асеноврад, на всички от екипа, с които работех ( доктор, масажист, психолог), на треньорите, най-вече на личния ми треньор Петър Лесов, на семейството ми и приятелите и на всички мои фенове от България
за подкрепата, вярата в мен и за труда, който положихте!

ЩЕ СЕ ЗАВЪРНА ОЩЕ ПО-СИЛНА И СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ БЪДЕ ДРУГ!!!“

 

Подобни статии

Top