Страхотна Полина Трифонова с втора победа в Токио! - DC news

Страхотна Полина Трифонова с втора победа в Токио!

Българската състезателка по тенис на маса ще играе на 1/32-финалите в понеделник

Единствената представителка на България в тениса на маса Полина Трифонова записа втора поредна победа на Олимпиадата в Токио.

След като в сутрешната сесия 29-годишната националка победи представителката на Камерун, късно вечерта японско време тя отстрани по пътя си Сара де Нут.

Двубоят на Полина Трифонова със състезателката от Люксембург беше изключително драматичен. Българката демонстрира страхотен характер, след като успя да обърне мача след изоставане от 1:3 гейма, за да спечели с 4:3 (6:11, 11:6, 4:11, 8:11, 12:10, 11:9, 11:8) гейма.

С успеха националната ни състезателка се класира за следващата фаза от основната схема на олимпийския турнир, който се равнява на 1/32-финал.

В предстоящия си мач Полина Трифонова ще срещне родената в Китай, но състезаваща се за Монако – Ксяоксин Янг. Двубоят ще се проведе на 26 юли, понеделник, от 06:00 часа българско време. Натурализираната състезателка е №44 в световната ранглиста.

Полина Трифонова е първата родна състезателка в тениса на маса на Олимпийски игри след Даниела Гергелчева през 1992 година в Барселона. Участието на Игрите в Токио е сбъдната детска мечта за чаровната ни състезателка.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top