Страхотна Вики Томова е във втория кръг на "Уимбълдън" - DC news

Страхотна Вики Томова е във втория кръг на „Уимбълдън“

Първата ракета на България победи на старта със 7:5, 3:6, 7:5 австралийката Даря Савил, изправя се срещу петата в схемата Мария Сакари от Гърция

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Томова победи със 7:5, 3:6, 7:5 австралийката Даря Савил. Срещата продължи 2 часа и 42 минути.

Българката пропусна четири сетбола в първата част, но успя да я спечели със 7:5. Вики проби още в първия гейм на мача. При 5:3 Томова пропусна два сетбола на сервис на Савил, а при 5:4 пропусна още два при собствено подаване. Това обаче не пречупи българката и тя проби отново за 6:.5 След това Вики затвори първата част в своя полза с гейм на нула.

Томова стигна първа до пробив и във втората част за 2:1, но веднага допусна рибрейк. Савил отново проби за 5:3, а след това изравни сетовете на собствен сервис.

Томова поведе с 5:2 в третата решителна част, но допусна изравняване за 5:5. Вики показа характер и спечели следващите два гейма, а с това и мача.

Във втория кръг Вики ще играе срещу поставената под №5 Мария Сакари (Гърция).

Подобни статии

Top