Страшна гледка притесни жители на Хисар

На страшна гледка са станали свидетели вчера местни жители от Хисаря.

След като в блока им започнала да се носи страшна миризма, живущите в единия вход подали сигнал в полицията, съобщи БЛИЦ. Оказало се, че Александър Чавдаров, на 72 години, е починал преди около седмица в апартамента си на бул. „Ген Гурко“, който се намира срещу сградата на община Хисаря. Жилището е на на първия етаж вход А.

Сестрата на Александър – Нора, която от дълги години е с психично заболяване и е агресивна, е оставила трупа на брат си да се разлага и не е сигнализирала на никого. Двамата са живеели сами, те са несемейни и нямат други близки. Приживе Александър се е грижил за сестра си, която е напълно неадекватна, асоциална и не може да се грижи сама за себе си. Освен това 70-годишната жена е изключително агресивно настроена срещу съседите си.

Миналият ден за пореден път е нападнала майка с малко дете. Хората се страхуват от нея, Нора напада предимно жени и деца и то без причина.  В резултат на поведението на психично болната майките не смеят да пускат децата си сами навън да играят и постоянно живеят в страх.

Заради разложения труп на починалия, във входа се носи ужасна миризма и гъмжи от хлебарки и огромни мухи. Причината е не само тялото, а и купищата боклуци, които жената складира в апартамента си и навън в коридора.  Живущите във входа ще подадат утре жалба до полицията в Хисаря, която ще бъде препратена на прокуратурата в Пловдив.

Хората настояват болната жена да бъде изведена от жилището си и настанена за лечение  и грижи, защото след като Александър е починал, няма никаква сигурност у живущите, те се страхуват, че тя може да запали блока или да извърши някакво непоправимо престъпление.

Вчера община Хисаря е погребала служебно Александър Чавдаров.

Подобни статии

Top