Стрелба по певеца Мустафа Чаушев

Куршумът е минал на сантиметри от главата му, твърди певецът

Стреляха с пистолет срещу певеца Мустафа Чаушев. Инцидентът е станал в Турция , на път за Истанбул. Куршумът е минал на сантиметри от главата му, съобщи той пред NOVA.

С певеца в колата са били съпругата му и дъщеря му. До стрелбата се стигнало, след като час преди това на българо-турската граница Мустафа Чаушев направил забележка на турски гражданин, че го прережда на опашката на граничния пункт.

Инцидентът се случва на 22 април. „Със семейството ми бяхме на границата от турската страна и чакахме да дадем документите да бъдат регистрирани. Един млад човек 40-45 годишен, просто ни изпревари и отидох да го питам просто защо прережда”, заяви Чаушев.

Малко по-късно той бил настигнат от другия шофьор, на 2-3 километра преди магистралата.

„Чух гръм, нямах време да се уплаша. Продължавах да карам 10-15 метра и видяхме, че стъклото е счупено”, разказа Чаушев.

Веднага извикали органите на реда, които констатирали, че става въпрос за стрелба.

„Обадихме се на консулството в „Истанбул“, те ни прехвърлиха в Анкара. Чиновник от консулството каза: „След като няма убийство или умрял човек, те няма да ви обърнат внимание.“

Заради стреса от инцидента дъщерята на Чаушев Ажда изгубила гласа си за около 10 дни. Имала чувството, че се задушава всяка сутрин.

Семейството на певеца е много разочаровано от реакцията на нашите дипломати, както и от тази на турските власти, според които стрелецът имал чисто досие. Чаушев обясни, че няма да търси никакви права, тъй като турските власти го посъветвали да не търсят правата си.

Певецът прави бенефис на 29 юли в летния театър на Бургас. В концерта ще участва и неговата дъщеря.

Снимка: Edna.bg

Подобни статии

Top