Стрелба пред Съдебната палата в Пловдив, роми се сбиха след бракоразводно дело (СНИМКИ)

До екшъна се стигнало след като съдът присъдил детето на единия родител

Двайсетина жители на Столипиново се сбиха днес следобед пред Съдебната палата в Пловдив на излизане от съда след бракоразводно дело. Екшънът се разиграл между две ромски фамилии, след като производството, което било за родителски права, приключило. Мелето станало пред сградата на Районния съд откъм бул. „Шести септември“, научи DCNEWS от свои източници.

На видео, публикувано в интернет се вижда, че ромите са се скупчили, а наоколо има полицейски бус и патрулка, които ги охраняват.

Екипите на полицията са били насочени към района на Съдебната палата след получен сигнал за възникнало масово сбиване между две страни в приключило съдебно дело, уточниха от полицият. Сигналът е получен малко след 16 ч. и по предварителни данни по време на конфликта, в който участвали над 20 души, имало стрелба с газово оръжие.

Няма пострадали хора. Служителите на реда са на място и ситуацията е овладяна, предприета е проверка по случая, съобщиха още от полицията.

DCNEWS научи още, че по време на съдебното производство са били взети привременни мерки къде да се отглежда детето на разделените родители. То било настанено от съдебния състав при единия родител, но другата фамилия, която разполагала с повече финансови възможности, останали недоволни и решили да се саморазправят пред съда. Започнали да се бият, да гърмят с газов пистолет.

Сигнал в полицията подал съдията по делото, който тъкмо излизал от съдебната палата.

По случая е образувано производство за хулиганство, научи още DCNEWS. За 24 часа е задържан младеж на 17 години, за който полицаите са установили, че е стрелял. Иззето е и оръжието, за което към този момент обаче не се съобщава чия собственост е. Снети са обяснения и от останалите участници.

Подобни статии

Top