Стрелецът Хънтев помоли за снизхождение, бил болен и беден. Оставиха го в ареста СНИМКИ + ВИДЕО

Мъжът стреля в пловдивска болница, наръга съпругата си с нож, нападна и полицаи

Районният съд остави в ареста стрелеца от пловдивската болница, предаде репортер на DCnews.bg от място. Магистратите решиха, че има опасност Бисер Хънтев да извърши друго престъпление. Освен това – по думите на съдия Методи Антонов, Хънтев е действал напълно съзнателно и умишлено, за което свидетелства фактът, че е отишъл в болницата в пълна бойна готовност. 

На свой ред стрелецът апелира за снизхождение, оправда се, че постъпката му е в резултат на афект, помоли магистратите да вземат предвид тежкото му здравословно състояние и (цитирам) – „липсата на финансови средства“. Хънтев поиска мярка за неотклонение „Подписка“ и с аргумента, че трябва да се подложи на ядрено магнитен резонанс и биопсия, тъй като имал съмнение за рак на простатата.

В залата днес стана ясно още, че Хънтев е бил осъждан – макар и реабилитиран, отново за заплаха за убийство. Това е едното обвинение, по което ще трябва да отговаря, другото е за телесната повреда, която е нанесъл на съпругата си. А ето какво коментира защитникът на мъжа – адвокат Светлана Калпакчиева, след заседанието днес:

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Окръжния съд на Пловдив в 3-дневен срок.

Припомняме, че на 31 януари 2020 години Бисер нахлул въоръжен с два пистолета – газов и пневматичен, с електрошок и нож в болничното заведение в самия център на Пловдив, стрелял във въздуха с газов пистолет и се отправил към съпругата си, която работела на регистратурата. Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака. Подаден бил сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на 4 РУ на МВР – Пловдив. Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, стреляйки към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат.

Подобни статии

Top