Стрелецът от болница „Тримонциум“ застана пред съда СНИМКИ

Прокуратурата поиска постоянен арест за Бисер Хънтев

Стрелецът от болница „Тримонциум“, изправил на нокти Пловдив миналия петък застана пред съда, предаде репортер на DCnews.bg. Прокуратурата поиска най-строгата мярка за неотклонение по отношение на 58-годишния Бисер Хънтев – „Задържане под стража“.

В залата днес стана ясно, че в миналото си Хънтев е осъждан, но реабилитиран; сега ще отговаря по две обвинения, а именно: че е заплашил с убийство съпругата си и двама полицейски служители; ще отговаря и за причиняване на лека телесна повреда на жената.

Припомняме, че на 31 януари 2020 години Бисер нахлул въоръжен с два пистолета – газов и пневматичен, с електрошок и нож в болничното заведение в самия център на Пловдив, стрелял във въздуха с газов пистолет и се отправил към съпругата си, която работела на регистратурата. Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака. Подаден бил сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на 4 РУ на МВР – Пловдив. Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, стреляйки към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат.

 

Подобни статии

Top