Стрелецът от Сърница отива на съд за незаконно оръжие и боеприпаси и закани с убийство

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу него за закана с убийство и незаконно държане на боеприпаси в землището на с. Душка

Районната прокуратура в Кърджали внесе обвинителен акт спрямо 55-годишният Бейсим Салим, който стреля по свой съсед в хасковското село Сърница. Той е предаден на съд за това, че на 30.11.2021 г. в землището на кърджалийското село Душка се заканил с убийство на Ердинч Аптиш. Дабич отправил спрямо него закани с убийство с думите: “ще те убия“, „дай ми пушката, ще те убия“, „стой ще те застрелям, дай ми пушката“, като това би могло да възбуди основателен страх за осъществяването на заплахите.

Бейсим Салим е обвинен и за това, че е държал огнестрелно оръжие – винтовка/пушка/ и 8 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение по Закона оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите  изделия.

Обвиниха стрелеца от Сърница за незаконно притежание на оръжие и закана с убийство

На 30 ноември 2021 г. обвиняемият се намирал в землището на с. Душка, обл. Кърджали. Той бил обявен за общодържавно издирване, след като стреля по свой съсед в хасковското село Сърница. Салим носел войнишка мешка, 8 броя боеприпаси и винтовка/пушка/ на рамото си, за притежаването на които нямал разрешение. Мъжът се насочил към стопанска постройка за отглеждане на животни. Седнал близо нея, свалил пушката и войнишката мешка и ги оставил до себе си. Не след дълго на мястото дошъл Ердинч Аптиш, който отглеждал животни в постройката. Когато Салим го видял, станал и насочил към него пушката, заредена с патрон. Аптиш успял да вземе оръжието. През това време Салим му се заканил с убийство с горепосочените заплахи и насочил към него нож. Пастирът обаче успял да го избута, след което му взел ножа и завързал ръцете. Подаден бил сигнал в полицията, като пристигналите на място служители на МВР задържали Бейсим Салим.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Окръжен съд – Хасково по другото досъдебно производство за стрелбата в Сърница.

Издирват въоръжен и опасен мъж в Хасковско

Предстои Районен съд – Кърджали да насрочи разпоредително заседание по делото.

Ако бъде признат за виновен, Салим може да получи от три до десет години затвор за незаконно притежаваните боеприпаси и оръжие и до шест години лишаване от свобода за заплахите с убийство.

Снимки: МВР

Подобни статии

Top