Стрелецът отишъл в частната болница в пълно бойно снаряжение (ВИДЕО)

Двамата с жена му били разделени от миналата Коледа

Стрелецът от пловдивската частна болница е отишъл в нея в пълно бойно снаряжение. Според говорителя на Районна прокуратура Пловдив – прокурор Атанас Илиев, той е носел в себе си два пистолета – пневматичен и газов, електрошокова палка, електрошок и нож.

По думите на прокурор Илиев 54-годишният мъж бил разделен с 58-годишната си съпруга от Коледа, миналата година. Днес той отишъл около 11.00 ч. в болницата, намираща се в района сградата на бившата Патологична бременност. Влязъл и започнал да се разправя с жена си, която била рецепционистка в здравното заведение. Все още не е ясно за какво е била разправията, но в един момент мъжът извадил газовия си пистолет и стрелял три пъти във въздуха. Впоследствие намушкал жена си отзад в бедрото.

Междувременно от персонала подали сигнал на тел. 112, откъдето веднага изпратили полицейски екип. Пристигналите на място полицаи много бързо успели да обезвредят нападателя, който стрелял по един от униформените. Служителят на реда го обезоръжил и задържал.

Припомняме, че районът около болницата веднага бе отцепен, на място имаше няколко полицейски екипа, пристигна и екип на криминалистична лаборатория, както и две линейки. С едната бе отведена ранената 58-годишна жена. Тя е в стабилно състояние в УМБАЛ „Св. Георги“.

Около час по-късно беше изведен и стрелецът, с бинтована глава. Според ст. комисар Йордан Рогачев мъжът имал криминално досие, а преди години е бил охранител. Газовото му оръжие не е регистрирано. Мъжът все още не е разпитан.

По случая е образувано досъдебно производство за отправени заплахи към длъжностно лице и за нанасяне на средна телесна повреда на бившата му жена.

По първоначални данни болницата ще бъде отворена за работа с пациенти, след като приключат процесуално-следствените действия.

„Досега работехме с маски, вече трябва да работим с каски“, пошегува се една от фармацевтките.

Ето какво разказа тя пред журналисти:

Подобни статии

Top