Стриптийзьорките вече са демоде, на тяхно място идва…

Стриптийз клуб в Лас Вегас

показа роботи стриптийзьори, за да отвлече част от интереса на медиите и клиентите от Изложението за потребителска елекроника (CES), което се провежда в момента в Града на греха, съобщава CNBC.

Роботите се въртели на кол под звуците на песни на 50 Cent и Фарел, а на сцената и пода били разпръснати доларови банкноти.

Танцьори от плът и кръв, повечето от които облечени в прилепнали, ярки костюми, наподобяващи роботи, правели снимки на металните си колеги.

Роботите никак не приличали на хора. Те били снабдени с охранителни камери вместо лице и посетителите можели да надникнат в металната им вътрешност и жиците, докато се движели нагоре-надолу по кола.

Роботите не са резултат от инвестициите за милиарди долари на технологични гиганти, както повечето продукти, показвани на CES. Те са дело на 50-годишния британски художник Джилс Уолкър, който твори с непотребен метал и има страст към създаването на аниматронни роботи.

Един от другите му проекти – „Тайната вечеря“, показваше 13 робота, които взаимодействат, седнали на маса.

Уолкър казва, че идеята за роботите стриптийзьори му хрумнала преди повече от седем години, когато забелязал възхода на охранителните камери, използвани като начин за следене на британците по съображения за сигурност.

Той бил вдъхновен

1 2

Top