Строежът на „Колежа“ започва до броени дни!

Кметът Иван Тотев събира футболните клубове, заедно ще поискат построяването на стадион „Пловдив“, още новини за концесиите на Локо и Спартак

Кметът Иван Тотев обяви пред пловдивските журналисти, че вече има договорка с всички футболни клубове – Ботев, Локомотив, Марица и Спартак по отношение на бъдещето на стадион „Пловдив“.

Общината и клубовете ще излязат с общо становище след специална среща на 30-и април. Причината е скорошно заявление на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, че в Пловдив няма разбирателство между футболните клубове и те нямат желание да играят важните си мачове на един специален градски стадион. Това постави под сериозен въпрос кандидатурата на Пловдив за домакин на срещи от предстоящите Европейско първенство през 2028-а и Световно първенство през 2030-та година.

Община Пловдив има пари и е готова веднага да започне строеж на нов лекоатлетически стадион, ако държавата реши да строи стадион „Пловдив“ като изцяло футболен с капацитет за 50 хиляди зрители.

Концесиите на стадион „Локомотив“ базата на „черно-белите“ ще влязат на гласуване в Общинския съвет на следващото заседание на 16-и май. Концесията на стадион „Тодор Диев“ пък ще бъде гледана на заседанието през юни.

Що се отнася до стадион „Христо Ботев“, преговорите с Фонда на фондовете са в заключителна фаза, като се очаква съвсем скоро строителните дейности ще бъдат възобновени съвсем скоро – буквално след броени дни. Затова и феновете на „канарчетата“ могат да бъдат спокойни.

За финал Иван Тотев си пожела да наблюдава пловдивски финал в турнира за Купата на България. За него вече се класирира Локомотив, а Ботев гостува тази вечер от 19:00 часа на ЦСКА  в реванш, като в първия полуфинал победи с 3:2.

Подобни статии

Top