Строител, деятел на спорта, бизнесмен и изследовател са номинирани за „Почетен гражданин на Асеновград

Четири номинации за удостояване със званието „Почетен гражданин на Асеновград“ са постъпили в деловодството на ОбС до този момент.

Като един от най-големите дарители в Асеновград за изключителната му заслуга и принос за града  е номиниран ливанският бизнесмен Абед Хассун. Той дари 100 000 лв. и оборудване за местната болница във връзка с борбата с коронавирус.

Треньорът Димитър Трамбураджиев е другата номинация за почетното звание. В продължение на половин век  той прославя града в областта на спорта „вдигане на тежести“.

Третият издигнат е строителният предприемач Вакрил Запрянов. Бизнесменът заслужено има място, като системно и дискретно прави финансови жестове към съграждани, изпаднали в нужда.

Четвъртата номинация е на Георги Велев за заслугата му в областта на културата и съхраняване на българските традиции. Георги Велев води и школа по бойни изкуства.

Кой ще получи високото отличие тази година ще определят утре общинските съветници на Асеновград.

Изборът е таен, без дебат, като номинацията трябва да събере минимум 17 гласа. Удостояването със званието „Почетен гражданин“ на Асеновград ще стане на 31 май, в Деня на Асеновград, на тържествена церемония в Старинното училище „Свети Георги“.

Подобни статии

Top