Строителен техник от пловдивския затвор купувал наркотици. Спипаха го!

Установен е и 26-годишен пазарджиклия, съпричастен към престъплението

33-годишен строителен техник от Затвора в Пловдив е бил задържан в момент на купуване на наркотици, съобщи пресцентърът на МВР. Установен е и съучастникът му – 26-годишен мъж.

Двамата са задържани в рамките на специализирана полицейска операция, проведена от  служители от отдел „Криминална полиция“ в ГДНП и ОДМВР – Пловдив. В хода на действията, в момент на  купуване на наркотични вещества, е  установен и задържан 33-годишен мъж. При обиска у него са открити 5 розови хапчета екстази и найлоново пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество, дало характерната реакция на амфетамин при направения полеви наркотест.

Изяснено е, че мъжът е служител на затвора в Пловдив. В рамките на процесуално-следствените действия на адрес, ползван от него криминалистите намерили още 47,93 грама амфетамин, 30 таблетки екстази, везна със следи от амфетамин и марихуана. По случая било образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал 1, а материалите – докладвани на Окръжната прокуратура.

При продължилите оперативни действия полицаите установили и съпричастен към случая – 26-годишен мъж от Пазарджик. При вида на униформените, той опитал да избяга с колата си, но след кратко преследване бил задържан.

В рамките на предприетото претърсване в имота, ползван от него, били открити и иззети електронна везна, чук със следи от амфетамин и марихуана по него. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал 1 и материалите са докладвани на Окръжната прокуратура.

Работата по изясняване на случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Подобни статии

Top