Строители и превозвачи протестират в Пловдив, пристига вицепремиерът Гроздан Караджов - DC news

Строители и превозвачи протестират в Пловдив, пристига вицепремиерът Гроздан Караджов

Строителите ще протестират пред Областна управа, превозвачите – на входно-изходните артерии в Пловдив

Два протеста ще затруднят трафика в Пловдив днес, съобщиха от Община Пловдив. Първият ще бъде от 10:00 часа до 17:00 часа на пл. „Никола Мушанов“ пред Областна администрация, където ще се съберат представители на строителния бранш, недоволни от спирането на 12 решения за допускане на подробни устройствени планове от страна на губернатора Йордан Иванов.

В същото време областният управител Йордан Иванов ще посрещне в областната администрация вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов.  Двамата ще дадат брифинг за медиите от 10:30 часа, в заседателната зала на Областната администрация на Пловдив по темата с върнатите решения за изменения на 12 ПУП-а на Общинския съвет на Пловдив.

От 8:00 до 22:00 часа пък тирове ще бъдат разположени в крайната дясна лента входно-изходните артерии в Плодив. Това са булевардите „Кукленско шосе“, „Асеновградско шосе“, „Пазарджишко шосе“, „Карловско шосе“, „Голямоконарско шосе“ и „Цариградско шосе“, уточняват от общината. Протестът на хората от бранша на превозвачите ще се проведе и утре – 11 май в същия часови диапазон и места.

Съгласно закона за събранията, митингите и манифестациите Община Пловдив е уведомила органите на МВР, „Общинска полиция“, ОП „Общинска охрана“, дирекция „Национална служба“ и „Военна полиция“.

Top