Строители пробиха газопровод, три пожарни на място

Инцидентът е станал при изкопни дейности

Газопровод бе пробит преди минути в Пловдив при изкопни дейности, видя репортер на DCNEWS. Хвърчат пожарни и линейка.

Инцидентът стана преди минути в района на бившата Мебелна къща в ж.к. „Тракия“.

От Пожарната съобщиха за DCNEWS, че в 12.00 ч. е подаден сигнал на спешния телефон 112 за изтичане на газ. Оказало се, че на терена на бившата Мебелна къща се извършват строителни дейности за изграждане на нова сграда. При изкопните работи  строителите са засегнали газова тръба на газопровода, който минавал в района и е изтекла газ.

На място са изпратени три противопожарни автомобила, за да предотвратят евентуално възпламеняване. След като пожарникарите отишли на място, течът на газта е бил спрян. В същата посока е била насочена и линейка.

Няма опасност за обгазяване на района, няма и пострадали.  На място е останал един противопожарен екип, за да се види каква е причината за инцидента, уточниха от пожарната.

Припомняме, че при демонтажа на бившата Мебелна къща също се случи фатален инцидент. Тогава загина работник, който бе затиснат от плоча от покрива. Последва и малък пожар.

В района ще бъдат изградени нови жилищни сгради в комплекс от затворен тип. Най-високата сграда в него ще бъде 16 етажа. В комплекса ще има също хотел и търговска зона. Имотът е собственост на строителната компания „Стройко лукс“, която е инвеститор на проекта.

Подобни статии

Top