Строителният сезон в Раковски започна

Екипът на ОП“Благоустрояване и превенция“ е в  Стряма,  да се готви кв. Секирово

Общинското предприятие „Благоустрояване и превенция“  даде старт на строителната дейност по изграждане на улиците в община Раковски.  С това община Раковски стана първата община в България започнала ремонт на пътната инфраструктура през 2019г.

По този повод общинският кмет Павел Гуджеров се пошегува и  изрази надежда времето да се запази така , за да не стане община Раковски втората, която асфалтира при снеговалеж.

Именно необичайно високите температури за февруари са причина  момчетата от ОП“Благоустрояване и превенция“  да „размразят“  тежката строителна техника и да започнат работа според годишния общински план за благоустройството на уличната мрежа.

Кметът на Стряма Васил Черпелийски   направи първа копка на улица „Братя Миладинови“ в селото. Тя е с дължина 500 метра или 3 500 кв.м  и ще поеме 900 тона асфалт.  Подготовката по новоизграждането на улицата преди полагането на асфалта вече кипи. На място бяха и проектантът наа общината инж. Светлана Шопова и зам. кмета Татяна Бакова.

Директорът на общинското предприятие Петър Антонов заяви , че в рамките на един месец смята да приключат с работата в Стряма и ще премесят техниката в кв. Секирово на ул.“Цанко Дюстабанов“.

След месец започва асфалтирането и на седемте  улици, за които  в края на миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 2.5 млн. лева  на община Раковски.

Подобни статии

Top