Строят мини футболно игрище на стадиона в Асеновград

Започна изграждането на мини игрище за футбол в Асеновград.

Обектът се намира на свободното пространство в района на градския стадион „Шипка”, а инвестицията е на стойност малко над 100 хиляди лева. Финансирането на проекта е изцяло от спонсори.

Футболното  игрище ще е с размери 20/ 40 метра и ще бъде покрито с белгийска изкуствена трева. Предвидено е да се изградят още съблекални и склад.

Изпълнението на обекта вече започна. Теренът е почистен и заравнен. Целта е  спортното съоръжение  да бъде готово до началото на септември, когато започва и новият футболен сезон.

Идеята е да бъде създадена  нова футболна детско-юношеска школа, която да привлича деца от 7 до 12 години. Те  ще провеждат тренировките си на новоизградения терен.

До мини футболното игрище се строи и нов тенис корт, а инвеститорите се надяват, че новите придобивки ще са още една крачка в подобряване условията на живот и почивка на жителите на Асеновград.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Станимир написа:

    Как така частен инвеститор ще строи спортно съоръжение на територията на общинския стадион , а после ще взема такса за да може да се ползва това съоръжение . Това е чиста схема !!?

Top