Строят нова детска градина в кв. „Баделема“ в Асеновград, избраха проекта (ВИЗУАЛИЗАЦИИ)

В новото детско заведение ще има шест групи и 150 деца

„Заложили сме големи очаквания на изграждането на новата детска градина. Обявихме архитектурен конкурс за изготвяне на проект в общински терен в квартал „Баделема“. Мястото е с голяма денивелация. Убедени сме, че това е правилният подход, който се приема от професионалните гилдии, като по-добра практика, за разлика от процедурите по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за инженерингово изпълнение. Вероятно заради това, интересът беше голям“, каза пред медии главният архитект на Асеновград Петко Прокопиев.

Постъпили са много проекти за конкурса и всички са разгледани до най-малката подробност, стана ясно днес. Комисия е класирала участниците от гледна точка на визия и функционалност на сградите и прилежащите площи. Вече приключи процедурата по оценяването, има класиране и победител. На първо място е проектът на арх. Петър Рафаилов от „Проджект Витае ЕООД“.

Архитект Прокопиев посочи, че спечелилият проект е с добри функционални връзки и интересна визия. Децата ще видят нещо познато – така, както рисуват своите къщички. В детската градина ще могат да се отглеждат 150 малчугани в шест групи. Предвидено е дори изграждане на басейн и прилежащи зони за занимания и отдих на открито, според изискванията и стандартите.

„Радостен съм, че за целта имаме осигурено държавно финансиране в размер на 3 000 000 лева“, каза в заключение главният архитект на Асеновград.

Подобни статии

Top