Строят пречиствателна станция за питейни води в община "Марица" - DC news

Строят пречиствателна станция за питейни води в община „Марица“

Тя е първата в Пловдивска област

Първа копка на пречиствателна станция за питейни води в с. Граф Игнатиево направиха кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и управителят на ВиК – Пловдив Спартак Николов. Изграждането й е втори етап от изпълнение на проекта „Рехабилитация и реконструкция на водопроводна мрежа в с. Граф Игнатиево “ финансиран от Програмата за развитие на селските райони“ 2014-2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Събитието започна с позитивен знак, който бе разчетен от отец Димитър от с. Граф Игнатиево.

„Днес, излизайки, за да дойда насам, в двора на църквата видях четири четирилистни детелини. Това е положително знамение, защото няма нищо случайно на този свят. Нека делото Ви е благословено от Бога. Продължавайте да правите добри дела. Вие сте най-добрият кмет, който община „Марица“ е имала.“ – С тези прочувствени думи свещеникът се обърна към Димитър Иванов и подари по една детелина на него, на председателя на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, на зам.-кмета Гергана Титюкова и на представителя на фирмата-изпълнител на проекта.

Кметът на община „Марица“ благодари на отец Димитър за прекрасния подарък и добрите думи, на управителя на „ВиК“ – Пловдив Спартак Николов – за успешното партньорство и на Общински съвет „Марица“ – за подкрепата.

„Това е един успешен съвместен проект между местната и държавна власт, чието осъществяване се случи благодарение на общите усилия на  ДФ „Земеделие“ , ВиК – Пловдив и община „Марица“. Този проект няма аналог в цяла Пловдивска област. Община „Марица“ отново е пионер, защото това ще бъде първата пречиствателна станция за питейни води на територията на Пловдивски регион“, заяви Димитър Иванов.

Той припомни, че проектът се реализира в с. Граф Игнатиево, заради лошото качество на водата тук, но обеща това да се промени.

„Отсега нататък жителите на Граф Игнатиево ще пият най-чистата вода на територията на община „Марица“, категоричен бе кметът. Той допълни, че персонално ще надзирава строителните работи.

„Искам да предупредя фирмата-изпълнител, че ще упражнявам личен контрол на обекта и ще настоявам работата да бъде свършена качествено и в срок“, отбеляза Димитър Иванов. И завърши приветствието си с пожелание към  всички: „Желая Ви здраве, сила и Господ да ни закриля.“

1 2

Подобни статии

Top