Сцената на Народния театър приема „Българската Коледа“

Сцената на Народния театър очаква президента Румен Радев, изявени български музиканти, актьори, танцьори, спортисти и журналисти за благотворителния концерт на инициативата

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще присъстват на традиционния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“. Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива си поставя за цел да подпомогне лечението на конкретни деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация. И тази година изявени български музиканти, танцьори, спортисти, актьори и журналисти ще подкрепят благородната кауза от сцената на Народния театър Иван Вазов.

Водещи на спектакъла ще са Наум Шопов и Петър Милошев, а в благотворителния концерт участие ще вземат известните български изпълнители Миро, Орлин Горанов, Графа, Любо Киров, Люси Дяковска, Фондацията, Теодосий Спасов, Веско Ешкенази, Виктория Георгиева, Печенката и Деси Тодорова, Еделина Кънева, танцьорите Джорджия Кънчева и Антон Кандауров, вокална група Бон-Бон, Детски хор на Българското национално радио и солисти от „Северняшки ансамбъл“ – Плевен.

Актрисата Диана Димитрова, певицата Поли Генова, актьорите от Народния театър – Деян и Дарин Ангелови, Бойка Велкова, Радина Кърджилова и директорът на театъра Мариус Донкин, д-р Неделя Щонова и Националният ансамбъл по художествена гимнастика пък ще са сред застъпниците, които ще призоват за съпричастност и подкрепа.

По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, чието лечение и рехабилитация се подкрепят   от благотворителната инициатива. Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и  начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива.

Концертът започва в 20.00 часа.

Подобни статии

Top