Сцената в Пловдив вече се извисява на 3 нива

До 12 януари ще бъдат проведени редица технически тестове, сред които и такива за видео предаване на мащабни екрани

Сцената за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 вече се издига на 3 нива.

Строежът започна на 28 декември и работата по него тече неуморно под надзора на артистичния директор на германската компания Свен Сьорен Байер и техническия ръководител Щефън Фукс.

Кулата, на която на 12 януари ще се състои спектакълът „Ние сме всички цветове“, ще има 6 нива и два подиума от по 100 метра.

Работата по строежа се координира между немската компания организатор “Phase7” и представители на местните институции. В Пловдив продължава да пристига както техника и съоръжения, така и екипът на организаторите, който общо наброява над 200 човека. Части от кръглата сцена ще бъдат издигани с кран на 3 януари.

Очаква се кулата да бъде построена до 5 януари. В следващите дни ще продължи конструкцията на двата подиума на булеварда. В седмицата до спектакъла ще бъдат монтирани и над 350 прожектора, които ще превърнат сцената в светещ символ на Пловдив –Европейска столица на културата.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Тошо написа:

    Чудех се…. на 1во ниво -театър, на 2ро концерт, на 3то -рецитал на кмета, на 4то -събиране на помощи, на 5то – политически изяви и на 6то – голям телевизор…. и всичкото това в един и същи момент ли ще се случва. За какво са им сцени на толкова нива??? Щяло всичко да се вижда от върха- ще пуснат населението да се катери по тая конструкция ли, или изпълнители разни ще се катерят…??? Или е просто високо скеле с екран на върха??? 🤣😂

Top